יום שבת, 3 בינואר 2009

עוגת דובדבנים - Cherry Pie



I trully recommend to visit this sight:






lots of ideas and nice projects.I have translate this cake for my israeli readers.


the pictures have been taken from here: http://pieknits.com/pattern.html






החומרים הדרושים:

צמר בצבע קרם או צבע בהיר כלשהו
צמר בצבע אדום

זוג מסרגות בגודל המתאים לכדורי הצמר

מחט צמר
מילוי (אופציונלי לבחירתכם)




אז קודם כל לכדורים עצמם:

לחצו כאן http://pieknits.com/tutorial.html עבור הסברים מצולמים של צעד צעד ליצירת כדורים עבור העוגה.




הגדלת הכדורים: http://pieknits.com/tutorial.html

עין 1 ימין (לא להעביר את העין מהמסרגה השמאלית), ללפף חוט על המסרגה, עין ימין, ללפף חוט על המסרגה, עין ימין לסרוג את כולן באותה עין (יהיו 5 עיניים בו זמנית על המסרגה באותה עין בסיס). סובבו את העיין החמישית השמאלית ביניהן מעבר לחמש העיניים שנוצרו, וסירגו חמש ימין.




הקטנת הכדורים: http://pieknits.com/tutorial.html :
העבירו שתי עיניים סרוגות למסרגה שנייה, שלוש עיניים ימין סרוגות יחד, להעביר את שתי העיניים הראשונות מעל העיניים הסרוגות. לדחוף את הכדור עם האצבע כך שמוודאים שאכן נוצר כדור ומהדקים לסגירה עם העין הבאה.

יצירת הסגירה:
להעלות עין, להשאיר אותה על המסרגה השמאלית, לסרוג מהצד האחורי של העין. ולסגור.



ולהרכבת העוגה עצמה:

מילוי הדובדבנים:

שימו לב: מילוי הדובדבנים נעשה ע"י אריגה של עיניים.
להעלות 11 עיניים רפויות בצבע נגדי ( כפול 3+ 2 עודפות), דוגמית כדאי לעשות בשלושה סטים. אם אתם מעדיפים, אתם יכולים לעשות שני סטים בלבד, עין שמאל שורה אחת, לסרוג אותה ואז להתחיל את הדוגמא כפי שמוסבר למטה.


שורה 1: (צד ימין):ימין
שורה 2 : עין ימין,*שתי עיניים ימין, יצירת כדור לפי ההוראות למעלה, לחזור מ * עד העין הימנית האחרונה
שורות 3,5,7 : לסרוג עיניים שמאל
שורה 4: עין ימין, * להקטין את הכדורים כמוסבר למעלה, לחזור מ * עד העין הימנית האחרונה
שורה 6: עין ימין, * להעלות הכדורים כמוסבר למעלה , שתי עיניים ימין, לחזור מ * עד העין הימנית האחרונה
שורה 8: עין ימין, * להקטין את הכדורים כמוסבר למעלה, לחזור מ * עד העין הימנית האחרונה.
לחזור על שורות 1 – 8 חמש פעמים. ( או מספיק פעמים שיתאימו להיקף של פרוסת העוגה) לסגור עיניים של כל הסטים.









לקרם:להעלות 30 עיניים בצבע בהיר.
שורה 1: שמאל
שורה 2: * 4 ימין, שמאל 2 ביחד * לחזור עד סוף השורה.
שורה 3 : * שמאל 2 ביחד, 3 שמאל* לחזור עד סוף השורה
שורה 4:*2 ימין, 2 ימין ביחד* לחזור עד סוף השורה
שורה 5: שמאל
שורה 6:שמאל
מתחילים עם שורה סרוגה שממשיכה בשורה ימין שורה שמאל לאורך 16 שורות ( או הרחבת או הצרת מילוי הדובדבנים) ומסיימים בצד השמאלי.

שלוש שורות שמאל
ליצירת הקצווה של הפרוסה , להמשיך בשורה ימין ושורה שמאל, תוך הפחתה של עין אחת בכל צד.
עין אחת פנימית מסוף כל שורה, כפולה בכל שורה רביעית כמוסבר להלן:
(1 ימין, הורדת עיניים - להוריד ע' כמו ימין על מסרגה ימנית , אותו דבר עם ע' הבאה, אחר כך עם מסרגה שמאלית להחזיר ע' ולסרוג אותם ביחד מאחורה, לסרוג את שלוש העיניים האחרונות , ימין שתיים ביחד, 1 ימין,
שמאל כל העיניים,
1 ימין, ושוב הורדת עיניים כמוסבר במודגש, לסרוג עד שלוש העיניים האחרונות, ימין שתיים ביחד, 1 ימין
.* לסרוג את כל העיניים ימין,
לסרוג את כל העיניים שמאל
לסרוג שוב שמאל את כל העיניים.
1 ימין, להוריד עיניים כמוסבר במודגש, לסרוג עד שלוש העיניים האחרונות, לסרוג שתיים ביחד, 1 ימין)
לחזור מ * ... עד * ...
3 עיניים ימין יחד ולהדק



להעלות 15 עיניים לאורך קו המפגש בין גב העוגה ומקום המפגש עם הקרם.
. לסרוג שורה 1.
לעבוד אותו דבר גם על הצד התחתון של העוגה. לחזור מ* עד *



וכמו בכל מתכון: גיוונים –החלק הזה הוא אופציונלי אך מסייע ליצור מראה יותר מציאותי לעוגה. הכינו בנפרד עוד כמה כדורי דובדבנים.

להעלות עין 1 בצבע שונה
שורה 1: עין ימין מקדימה שלוש פעמים שישה סטים.
שורה 2 ו – 4 : לסרוג שמאל
שורה 3 : לסרוג ימין
שורה 5: להוריד עיניים כפי שכבר הוסבר לעיל, עין ימין , 2 ימין ביחד, לסרוג שלושה סטים.
שורה 6 : לסרוג 3 שמאל ביחד פעם אחת ולסגור.
לחבר ביחד את הקצוות שנוצרו מהעינים שהועלו והורדו, ולסגור לדובדבנים לקישוט. דובדבנים אחרים לחבר עם רצועה בצבע ירוק ליצירת ענף דובדבנים (תוספת שלי – הצועניה היחידה). דובדבנים נוספים כדאי לשתול בתוך מילוי הפרוסה במקומות שונים כדי ליצור את הבליטות הרצויות.



סיום:
כאשר כדורי הדובדבן הפוכים עם הצד של מילוי דובדבנים ממולכם, יש לסגור את כל הקצוות. אם אתה משתמשים במילוי אקריליק, יש לבדוק בתווית המוצר אם מותר לגהץ גיהוץ קל. אם כן גהצו גיהוץ קל כדי שהסגירה של הכדורים תהיה מושלמת. אם אתם משתמשים בצמר, סיגרו אותם בשיטה המסורתית. אני מציעה תפירה בצד של מילוי המלית יחד עם רצועה קטנה שנגזרה משקית פלסטיק כדי ליצור סגירה מושלמת.
הרכבת העוגה: יש לתפור את הדובדבנים לאורך החלק העליון והתחתון של הפאי. סיימו את הפרטים הקטנים שצריך לחבר למטה לפני חיבור החלק האחרון של הפאי – החלק העליון . אל תעמיסו יותר מידי.


בתיאבון !


******************************************************************************


טוב נו ...


לא נתעלל בכם יותר מידי - הינה מתכון מומלץ לעוגת דובדבנים:


המוצרים:
200 גר' שוקולד מריר300 גר' חמאה4 חלמונים4 חלבונים1/3 1 כוס סוכר¾1 כוס קמח1/2 שקית אבקת אפייה1 כף קקאולמלית:150 גר' דובדבנים טריים1/3 כוס סוכר1/3 כוס מים1 כף מחוקה קורנפלור1 כף ליקר דובדבניםלקציפה לבנה:2 מכלי שמנת מתוקה1/3 כוס סוכרלקציפת שוקולד:1 מכל שמנת מתוקה100 גר' שוקולד מריר, מומס
אופן ההכנה :
ממיסים שוקולד וחמאה, מוסיפים חלמונים ומערבבים.מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת השוקולד. מוסיפים בעדינות קמח, אבקת אפייה וקקאו ואופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות. מקררים ופורסים ל-3.המלית:משרים את הדובדבנים בסוכר במשך שעה במקרר, עד שנוצר מיץ.מחממים את המיץ בסיר ובמקביל מערבבים מים וקורנפלור. כשהנוזל חם (לא רותח) מוסיפים את הקורנפלור והמים, מוסיפים ליקר ומערבבים.מסירים מהאש ומוסיפים דובדבנים.
והוא לקוח מכאן:
http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/2191/Default.aspx
***********************************************************************************
האדם הוא חופשי, אך החופש שלו חדל להתקיים כשהוא מפסיק להאמין בזאת."
ג'קומו קזנובה

אין תגובות: