יום שבת, 2 ביולי 2011

עוגת גבינה - העברה מהבלוג הישן - סטודיו צועניקה

עוגת גבינה של בתי מלון

היום אני 
 

 
פורסם ב-2 ביולי 2011, 20:30 במדור מתכונים
 
 אני עושה עכשיו סדר במייל שלי ומוחקת דברי דואר ישנים נושנים. לא תאמינו מה מצאתי חבוי בדואר הישן שלי?..
מכירים את עוגת הגבינה המתוקה והמסוכנת לגזרה שמוצאים בארוחת הבוקר בכל בית מלון ישראלי שמכבד את עצמו. אני חולה על העוגה הזו ... 
כשעוד יכולתי לאפשר לעצמי לסוע אחת לתקופה לבית מלון פה בארץ לחופשה. הדבר הראשון שהייתי מחפשת זה את העוגה הזו. יכולתי בקלות לוותר על ארוחת הבוקר אבל לא על העוגה הזו...
דבר ראשון שהייתי עושה זה להעמיס על הצלחת מהמתוק המענג הזה ... ולקינוח כמה ירקות רק בשביל רגש המצפון .
כמה שמחתי למצוא את המתכון . יש....!!!!!!!
אני יכולה להכין אותה בבית ...
ואני גם רוצה על הדרך לשתף אותכם חחחח.... כמה שאני מאושרת עכשיו אתם פשוט לא מבינים...
זה הקישור מהמייל של עיתון לאישה....
וזה המתכון ...
תהנו לכם....

עוגת גבינה ישראלית חמימה

המרכיבים (תבנית בגודל 20x25 ס"מ)

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ק"ג גבינה לבנה 5 או 9 אחוזי שומן
1 כוס (200 גרם) סוכר
5 ביצים (טרופות)
1/2 כוס (100 גרם) קורנפלור
3 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.

2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מעבירים לקערה אחרת.

3. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות אותה) את הגבינה הלבנה, מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים כדקה עד שמתקבל קרם חלק ורך.
ממשיכים להקציף ומתחילים להוסיף את הביצים, הטרופות, תוך הקצפה מתמדת.
מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים - ידנית - היטב. מוסיפים את הקורנפלור, ואת השמנת המתוקה המוקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50 דקות-שעה (בחום בינוני-נמוך, כ-150 מעלות), עד שהעוגה מתייצבת, השוליים שלה מתכנסים קצת פנימה, היא מזהיבה קלות ולפעמים נוצר בה בקע. מוציאים ומצננים קצת. מגישים חמימה או מאחסנים במקרר, בכלי אטום, עד יומיים.

שימו לב שהמתכון מתאים גם לנשמרים כמוני מגלוטן .!

אין תגובות: